wtorek, 21 marca 2017

Brownie z czerwonej fasoli

Ciasta to jest coś o uwielbiam. Gotowanie nie jestem moją dobrą stroną za to ciasta owszem :)
Dzisiaj przedstawiam wam Brownie w wersji odchudzonej, bo z fasoli i bez mąki :)

Składniki:
Ciasto :
-1 puszka czerwonej fasoli
- 2 jajka
-1 banan
-1,5 łyżki kakao
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-1,5 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego
-3/4 szklanki ksylitolu

 Polewa:
-tabliczka gorzkiej czekolady 
-1/4 szklanki mleka
-odrobina ksylitolu

Polewę można zrobić również z oleju kokosowego , kakao i ksylitolu :)


Nastawiamy piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu.
Fasole wysypujemy na sitko i mocno i dobrze płuczemy zimną wodą.
Następnie wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do blendera (ja do takiego kielichowego) i miksujemy tak długo aż powstanie gładka masa.
Gotową masę przelewam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut


Jak ciasto się upiecze robimy polewę. Może być z gorzkiej czekolady oraz z mlecznej. Jak kto woli
Ostudzone ciasto wsadzam do lodówki
Smacznego :)




1 komentarz:

  1. robiłam raz browni z fasolą i bardzo mi smakowało ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za komentarze ;)